Chargewell & Telcom winnen de aanbesteding van de Vlaamse overheid

In oktober 2023 zijn Chargewell en Telcom door de Vlaamse Overheid, Facilitair Bedrijf,  gecontracteerd om laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen te leveren, installeren, onderhouden en beheren. Chargewell en Telcom werken voor dit contract samen. De uitvoering van het contract is inmiddels gestart.

Inhoud contract

Chargewell en Telcom hebben een contract gesloten met de Vlaamse Overheid. Het contract omvat de installatie van honderden laadpunten op de locaties van het Facilitair Bedrijf.

Het contract omvat eveneens de installaties voor thuislaadpunten en DC-laders aan het netwerk van het Facilitair Bedrijf. Onze integrale dienstverlening komt naast de laadinfra hardware ook terug in de dienstverlening: vanuit 1 platform worden de diensten als Charge Point Operator (CPO), e-Mobility Service Provider (eMSP) en onderhoud verleend. Een stap vooruit naar een duurzame en elektrische toekomst.

Over het Facilitair Bedrijf

Het agentschap Facilitair Bedrijf (kortweg Het Facilitair Bedrijf) ondersteunt entiteiten binnen de Vlaamse overheid en lokale besturen met facilitaire dienstverlening. Zij willen een voorbeeldfunctie vervullen door op efficiënte wijze een duurzaam facilitair aanbod te realiseren. Meer vindt u op: https://www.vlaanderen.be/het-facilitair-bedrijf

Over Telcom

Sinds 1989 is Telcom actief in aanleg en onderhoud van energie- en nutsvoorzieningen voor (semi) overheid; de activiteiten zijn vanaf 2007 verder uitgebreid naar energietransitie oplossingen ten behoeve van particulieren en bedrijven. De kennis van zowel overheid, zakelijke als particuliere markten en oplossingen maken Telcom tot een integrale partner binnen dit contract. Meer informatie vindt u: https://www.telcom.be/nl/over-ons

Over Chargewell

Chargewell is onderdeel van Lightwell Groep en actief in Nederland, België en Oostenrijk. Door brede expertise op het gebied van laadinfra kan een range oplossingen ingezet worden: van AC tot ultra snelle DC hardware. Integraliteit kenmerkt zich door one stop dienstverlening die zich uitstrekt over beheer van hardware, betaaloplossingen en onderhoud. CEO Peter-Paul Metz: “Dit contract is de volgende stap in de internationalisering van ons bedrijf en toont dat Nederlandse bedrijven Europees koploper zijn met laadinfra oplossingen. Trots ben ik op onze samenwerking met de Vlaamse partner Telcom.”

Meer informatie: https://chargewell.nl/over-ons/