Thuis laden

auto bij laadpaal

Alles over thuis laden

Door de energietransitie en de opkomst van elektrische auto’s kiezen steeds meer mensen ervoor om een laadpaal thuis te laten installeren. Op deze manier ben je niet afhankelijk van openbare laadpalen én je kunt laden wanneer het jou uitkomt. Elke ochtend staat er een volle accu op je te wachten.

Heb jij dus een woning met eigen oprit? Dan kun je zelf een oplaadpunt regelen bij je huis. Wanneer je geen oprit hebt, moet je de gemeente toestemming vragen voor een oplaadpunt aan de straatkant. Chargewell heeft een ruim assortiment met laadoplossingen voor particuliere klanten. Deze kunnen worden geïnstalleerd op een paal of aan de wand. Hoe fijn is het dat je niet naar een openbaar laadpunt hoeft, maar je auto kan opladen op je eigen oprit. Dat is comfort en luxe!

Laden met of zonder laadpas

Sommige laadpalen zijn geschikt voor plug en play. Dit betekent dat er geladen kan worden zonder laadpas. Deze laadpalen zijn uitermate geschikt voor afgesloten terreinen. Dat hoeft op eigen terrein natuurlijk ook niet. Staat de laadpaal op een oprit of tuin die niet afgesloten kan worden, dan zou iedereen kunnen profiteren van jouw stroom. In dat geval kies je voor beveiliging door middel van een elektronische sleutel, een laadpas. Op deze manier zorgen we ervoor dat alleen personen, die geregistreerd staat bij het laadpunt, kunnen laden met hun laadpas.

auto bij laadpaal

Installatie op een paal of aan de wand

Je kunt de laadbox aan een paal installeren, maar ook aan een wand bevestigen. Wat is de beste laadpaal voor thuis? Dat is een kwestie van smaak, ruimte en de afstand die je moet afleggen. Want het laadproces maakt geen verschil of je kiest voor een wandmodel of een laadpaal.

auto bij laadpaal

Benieuwd naar de laadoplossingen voor thuis?

Bekijk de opties
Laadoplossingen voor elke situatie

Wil je weten welke oplossing bij jou past?

Laadpaal configurator

Weet jij niet precies welke laadpaal je nodig hebt? Begrijpelijk! Deze configurator helpt je om de juiste keuze te maken. Binnen een paar klikken heb je het antwoord.

Gebruik onze configurator

Waarom klanten kiezen voor Chargewell?

Ervaring
Chargewell is net nieuw op de markt, maar heeft daarom zeker niet minder ervaring. Lightwell is het bedrijf achter Chargewell.
Toekomstbestendig
Chargewell heeft veel kennis in huis over laadpalen, elektrotechnische installaties en openbare verlichting.
Brede toepassing
We kunnen niet alleen wat betekenen voor kantoorlocaties, parkings, thuis of sportverenigingen. Het gaat veel verder.

Slimme laadoplossingen

Laadpalen zijn niet meer de ‘eenvoudige’ oplaadpunten. Integendeel. Ze worden steeds slimmer en moderner. Een laadpaal met smart charging technologie speelt bijvoorbeeld slim in op de beschikbare stroom. Het is een duurzame manier om een elektrische auto op te laden en de verdere druk van het elektriciteitsnet te voorkomen. Vehicle-to-grid wil zeggen dat de energie in de batterij van een elektrische auto teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet.

Laadpalen hebben verschillende vermogens. Vermogens als 3.7 kW, 7.4 kW, 11 kW en 22 kW. Laadpalen met een vermogen van 3.7 kW en 7.4 kW behoren onder de 1-fase laadpalen. Laadpalen met een vermogen van 11 kW en 22 Kw behoren onder de 3-fase laadpalen. Welke keuze je maakt heeft te maken met je elektriciteitsaansluiting.

auto bij laadpaal

In het nieuws