Speciaal voor VvE

Speciaal voor VvE

Ben jij lid van de VvE en wil je elektrisch gaan rijden? Veel VvE’s worstelen met deze vraag. Goed onafhankelijk advies kan die vragen beantwoorden. Voor zo’n advies kan een VvE tegenwoordig subsidie aanvragen.

De energietransitie en de ontwikkelingen in de EV-markt gaan snel. De prognose is dat in 2030 er bijna 2 miljoen elektrische auto’s in Nederland rijden. Het komt steeds vaker voor dat ook VvE’s te maken krijgen met bewoners die elektrisch gaan rijden. Zij willen ook graag een laadoplossing bij hun parkeerplek. Bij VvE’s is dit een complex proces met vele vraagstukken. Vragen als: hoe werkt dat precies in een parkeergarage en waar is de beste plek? Hoe zit het met de brandveiligheid? Hoe worden de kosten verdeeld? Wat zijn de mogelijkheden om een grote investering te voorkomen? Door te werken aan een plan voor de langere termijn, samen met de juiste experts, voorkom je dat het een onnodig lang en duur proces wordt.

Subsidie voor een deskundig advies

Een laadpunt realiseren bij een appartementencomplex is een ingewikkeld proces. Waar moet bijvoorbeeld het laadpunt komen? Het uitwerken van een plan kost veel tijd. Hierbij kun je hulp vragen van een adviseur. Er zijn bij de Vereniging Elektrische Rijders (VER) diverse adviseurs bekend. Zij zijn er voor besluitvormingsprocessen en het opstellen van een oplaadpuntenadvies, zijn deskundig en zorgen voor een veilige installatie.

Als je een eigen parkeerplaats hebt, kun je met subsidie een adviesrapport laten opstellen voor het aanvragen van 1 of meer oplaadpunten. Dit kan je helpen om tot een afgewogen en positief besluit over laadpunten binnen een VvE te komen.

Betrek de VvE-leden

Als je denkt dat je er met het advies bent, dan heb je het mis. Uiteindelijk heb je toestemming nodig van de algemene ledenvergadering van de VvE. Een VvE mag aan de plaatsing voorwaarde stellen. Als het VvE Modelreglement van toepassing is, moet dit wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Een installateur brengt het oplaadpunt aan en je kunt achteraf een certificaat of garantiedocument laten zien. Ook moet de opstalverzekeraar toestemming geven.

Benieuwd naar de laadoplossingen voor VvE’s?

Bekijk de opties
Laadoplossingen voor elke situatie

Wil je weten welke oplossing bij jou past?

Laadpaal configurator

Weet jij niet precies welke laadpaal je nodig hebt? Begrijpelijk! Deze configurator helpt je om de juiste keuze te maken. Binnen een paar klikken heb je het antwoord.

Gebruik onze configurator

Waarom klanten kiezen voor Chargewell?

Ervaring
Chargewell is net nieuw op de markt, maar heeft daarom zeker niet minder ervaring. Lightwell is het bedrijf achter Chargewell.
Toekomstbestendig
Chargewell heeft veel kennis in huis over laadpalen, elektrotechnische installaties en openbare verlichting.
Brede toepassing
We kunnen niet alleen wat betekenen voor kantoorlocaties, parkings, thuis of sportverenigingen. Het gaat veel verder.

Slimme laadoplossingen

Laadpalen zijn niet meer de ‘eenvoudige’ oplaadpunten. Integendeel. Ze worden steeds slimmer en moderner. Een laadpaal met smart charging technologie speelt bijvoorbeeld slim in op de beschikbare stroom. Het is een duurzame manier om een elektrische auto op te laden en de verdere druk van het elektriciteitsnet te voorkomen. Vehicle-to-grid wil zeggen dat de energie in de batterij van een elektrische auto teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet. Om stroomuitval te voorkomen zijn er load balancing laadpalen uitgevonden. Beschikt je (slimme) laadpaal over deze functie, dan ben je verzekerd tegen overbelasting van je energienetwerk.

auto bij laadpaal

In het nieuws