Speciaal voor VvE

Speciaal voor VvE

Steeds meer mensen stappen over op elektrisch rijden. De kans dat de inwoners van jouw appartementencomplex dit gaan doen is zeer groot. Hiervoor moet je als VvE natuurlijk aanpassingen maken om de behoefte en wensen van jouw bewoners tegemoet te komen. Het overwegen om laadpalen te plaatsen is daarom erg belangrijk, en wij bij chargewell kunnen u daar goed bij helpen.

Wij zijn een one stop shop die volledig ontzorgen bij VvE’s van A tot Z. Uw persoonlijke contactpersoon van Chargewell blijft gedurende en na het proces uw aanspreekpunt en richt zich volledig op uw VvE. Hierdoor zijn er geen lange wachttijden, uw aangewezen contactpersoon staat direct met u in contact om alle vragen te beantwoorden.

Wij doen ons uiterste best om de perfecte laadoplossing voor u te zoeken en de VvE zo goed mogelijk te ontzorgen tijdens dit proces, want dat is waar wij voor staan!

Subsidie voor een deskundig advies

Een oplaadpuntenadvies is het advies dat je van een bij de Kamer van Koophandel (KVK) ingeschreven deskundige adviseur krijgt. In zo’n advies staat hoe je als VvE op een toekomstbestendige manier oplaadpunten op eigen parkeergelegenheid kunt realiseren, hiervoor voert de adviseur een plaatselijke inspectie uit.

Het aanvragen van subsidie is alleen toegestaan voor het oplaadpuntenadvies. Voor het aanleggen van een of meerdere oplaadpunten stelt de overheid nog geen subsidie beschikbaar. Momenteel is de regering hard aan het werk aan een nieuwe wetgeving die het de VvE’s makkelijker maakt te investeren in laadstations.

Betrek de VvE-leden

Als je denkt dat je er met het advies bent, dan heb je het mis. Uiteindelijk heb je toestemming nodig van de algemene ledenvergadering van de VvE. Een VvE mag aan de plaatsing voorwaarde stellen. Als het VvE Modelreglement van toepassing is, moet dit wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Een installateur brengt het oplaadpunt aan en je kunt achteraf een certificaat of garantiedocument laten zien. Ook moet de opstalverzekeraar toestemming geven.

Benieuwd naar de laadoplossingen voor VvE’s?

Bekijk de opties
Laadoplossingen voor elke situatie

Wil je weten welke oplossing bij jou past?

Laadpaal configurator

Weet jij niet precies welke laadpaal je nodig hebt? Begrijpelijk! Deze configurator helpt je om de juiste keuze te maken. Binnen een paar klikken heb je het antwoord.

Gebruik onze configurator

Waarom klanten kiezen voor Chargewell?

Ervaring
Chargewell is net nieuw op de markt, maar heeft daarom zeker niet minder ervaring. Lightwell is het bedrijf achter Chargewell.
Toekomstbestendig
Chargewell heeft veel kennis in huis over laadpalen, elektrotechnische installaties en openbare verlichting.
Brede toepassing
We kunnen niet alleen wat betekenen voor kantoorlocaties, parkings, thuis of sportverenigingen. Het gaat veel verder.

Slimme laadoplossingen

Laadpalen zijn niet meer de ‘eenvoudige’ oplaadpunten. Integendeel. Ze worden steeds slimmer en moderner. Een laadpaal met smart charging technologie speelt bijvoorbeeld slim in op de beschikbare stroom. Het is een duurzame manier om een elektrische auto op te laden en de verdere druk van het elektriciteitsnet te voorkomen. Vehicle-to-grid wil zeggen dat de energie in de batterij van een elektrische auto teruggeleverd kan worden aan het elektriciteitsnet. Om stroomuitval te voorkomen zijn er load balancing laadpalen uitgevonden. Beschikt je (slimme) laadpaal over deze functie, dan ben je verzekerd tegen overbelasting van je energienetwerk.

auto bij laadpaal

In het nieuws