CO2 prestatieladder niveau 5 gecertificeerd

In november 2023 heeft Lightwell Groep, inclusief de werkmaatschappijen Lightwell en Chargewell, de certificatie voor CO2 prestatieladder niveau 5 afgerond. Het certificaat is het bewijs van een structureel beleid en aantoonbare resultaten op het gebied van reductie CO2 uitstoot.

 

Over CO2 prestatieladder

CO2 prestatieladder is het duurzaamheidsinstrument dat Nederlandse bedrijven en overheden helpt bij het reduceren van CO2 uitstoot. Niet alleen in en voor Nederland want de ladder omvat ook belangrijke elementen van de OESO Sustainable Development Goals en het EU Climate Action programma. Om niveau 5 op de ladder te behalen moet niet alleen ‘het eigen huis op orde zijn’ maar moet ook aantoonbaar sprake zijn van bijdrage aan CO2 uitstoot reductie initiatieven in de sector en de (productie)keten. Meer informatie: https://www.co2-prestatieladder.nl/nl

 

Over Lightwell en Chargewell

Lightwell en Chargewell zijn onderdeel van Lightwell Groep en actief in Nederland, België en Oostenrijk. Lightwell richt zich op straatverlichting en smart city oplossingen: van hardware tot slimme beheersystemen. Chargewell biedt een brede range laadinfra oplossingen: van AC tot ultra snelle DC hardware; daarnaast omvat de dienstverlening beheer van hardware (CPO), betaaloplossingen (eMSP) en onderhoud. Kenmerkend zijn Dutch design en Made in Holland. CEO Peter-Paul Metz: “De certificering is de bevestiging dat onze Made in Holland strategie werkt. De auditoren waren onder de indruk van onze bewuste afwegingen in de (productie)keten, al in het ontwerpproces wordt CO2 uitstoot reductie aantoonbaar als uitgangspunt gehanteerd. Dat zit in ons DNA. Natuurlijk ben ik trots dat we meteen op niveau 5 certificering hebben afgerond.”

Meer informatie over Lightwell: https://www.lightwell.eu en over Chargewell:  https://chargewell.nl

 

#duurzaamheid #duurzaamondernemen #madeinholland #co2reductie