Regelgeving & subsidies

Vanaf 10 maart 2020 is de Nederlandse wet- en regelgeving aangepast. Er is een verplichting voor het aanleggen van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in de private gebouwde omgeving en woongebouwen. Dit betekent dat er per 10 parkeerplaatsen 1 laadpaal geïnstalleerd dient te worden. Dit geld voor alle bedrijven en VvE’s.

SEEH-regeling

Via de SEEH-regeling kan de VvE 75% van de advieskosten (incl. btw) terugkrijgen met een maximum van € 1.500,-. De aanvraag van een subsidie voor oplaadpuntenadvies kan een keer ingediend worden. Dit kan voor zowel eigen parkeergelegenheid van een gebouw of voor meerdere gebouwen.

Hoe komt u in aanmerking met de subsidie?

  1. . Het advies is na 5 oktober 2021 opgesteld
  2. . In het advies is een schatting opgesteld van de laadbehoefte van de verenigingen voor een periode van minimaal 10 jaar.
  3. . Als de parkeergelegenheid gedeeltelijk of in zijn geheel ligt in een gebouw, dan dient het advies de brandveiligheid van de oplaadpunten te verzekeren.
  4. . In het advies worden de aanwijzingen voor de verdeling van de kosten van de oplaadpalen tussen de gebruikers en de verenigingen van de oplaadpunten opgesteld.
  5. . In het advies staan aanwijzingen beschreven voor de benodigde elektrische aansluitingen en over de installatie van de oplaadpalen. Hierbij gaat het advies in op:
  6. . Een goed omschreven verdeling van de beschikbare stroom over de voertuigen die opgeladen moeten worden en wat de beste oplaadmomenten zijn.
  7. . Een duidelijk plan waar de mogelijkheid om het laden te stoppen of vertragen bij een overbelast stroomnetwerk in het gebouw omschreven staat.
  8. . Omschrijving van zowel de fysieke als digitale veiligheid van de oplaadpunten
  9. . In het advies staat omschreven door middel van een uitleg over de wet- en regelgeving en hoe deze van toepassing is op de aangegeven adviezen van punt 3 en 5.