Lightwell op marineterrein Amsterdam

auto bij laadpaal

Innoveren zit Lightwell in het DNA. Niet alleen met licht, maar ook met #laadsystemen proberen wij steeds weer met nieuwe concepten en ideeën een positieve bijdrage te leveren aan de #energietransitie.

In dat kader heeft Lightwell met diverse partners gewerkt aan het laadsysteem voor Personal Light Electric Vehicles. Negen laadpalen, Powerwell geheten, waarmee eigen e-bikes en e-scooters kunnen worden opgeladen, zijn recent geplaatst op het Marineterrein Amsterdam. De Amsterdam University of Applied Sciences onderzoekt als projectpartner met behulp van deze laadpalen de behoeftes van de gebruikers en bestudeert daarnaast wat ervoor nodig is om tot een gezond en duurzaam businessplan te komen voor de grootschalige uitrol van PLEV laadinfrastructuur in de openbare ruimte. Verder wordt een gedeelte van de oplaadpunten als deel van de Ebuurthub tevens gebruikt door deelvervoer-aanbieder www.hely.com. Daarom staan er vier e-bikes en een e-bakfiets klaar voor gebruik. De laadpalen staan goed droog onder een door HRGroep B.V. geplaatste stalling.

Wilt u meer weten?

Lees dan het interview dat ontwerper ir. Daniel Zhuk had met het Marineterrein, dat binnen Amsterdam de locatie is voor stedelijke innovaties. De proeftuin is publiek toegankelijk en bevindt zich op wandelafstand van Amsterdam CS.

Lees het interview