Fast charging

Overhead shot of a young Caucasian woman on the electric cars charge station at daytime, plugging in the charger in a white electric car

Fast charging

Jouw elektrische auto kun je op verschillende manieren opladen. Een snellader, de naam zegt het al, is de snelste manier. Maar hoe werkt het eigenlijk?

Je kunt op verschillende plekken je elektrische auto opladen. Thuis, het werk, openbare laadpaal of bijvoorbeeld in een parkeergarage. Maar als je een lange rit voor de boeg hebt, werkt dit net even wat anders. Je wilt vlot weer verder. Daarom zijn er onder andere bij snelwegen snelladers. Dit zorgt ervoor dat je jouw reis zo snel mogelijk weer kunt voortzetten. Binnen pakweg 20 minuten of een half uur ben je weer onderweg.

De werking

Er zit weinig verschil in het opladen bij een snellader dan bij jou in de straat. De stappen die je moet doorlopen staan op de paal of je volgt de instructies op het scherm. Je moet met de laadpas identificeren. Soms kan je ook de optie krijgen om via een QR-code een creditcard af te rekenen. Het gebruik van een snellader legt wel een grotere belasting op de accu van de auto. Als je vaak gebruikmaakt van de snellader, kan de capaciteit teruglopen. Als de accu bijna vol is, laat de lader ook langzamer. Tip: probeer de lading tussen de 20% en de 80% te houden. Dat is voldoende.

auto bij laadpaal

Tip

Verhoog je termijn bedrag bij je energie leverancier om een grote verrekening te voorkomen
Vraag een offerte aan